IMG_9158.jpg

Näitä suussasulavan meheviä brownieseja leivoin kuopuksen 3-vuotissynttäreille. Ohje on Emma Iivanaisen uudesta Kakut leivokset & jäätelöt -kirjasta. Maku oli täydellisen browniemainen ja nuo suolatut maapähkinät sopivat joukkoon loistavasti! Tein nyt kaksi satsia, joista toiseen laitoin maapähkinöitä ja toisesta jätin ne pois. Leikkasin aika pieniä paloja ja tarjoilin ne minimuffinssivuoista. Synttäreillä kun oli kuitenkin muutakin tarjottavaa ja browniesit ovat tunnetusti mukavan tuhtia syötävää :) Joskus aion tehdä satsin ihan muuten vain ja syömme isompia paloja jäätelön kanssa, nam :) Laitan tähän nyt vain tuon maapähkinää sisältävän ohjeen. Maapähkinätön versio oli muuten ihan sama, mutta jätin vain pähkinät pois.

Nyt käytin pitkästä aikaa ohjeeseen kuuluvaa tavallista, valkoista sokeria. Piti ihan ostaa sitä, kun käytän nykyään lähes pelkästään intiaanisokeria. Mieskin on käyttänyt sitä kahvin seassa jo noin puolen vuoden ajan. Aion kyllä kokeilla näitä intiaanisokerillakin, jolloin korvaan sillä sekä valkoisen sokerin että fariinisokerin. Näihin synttäriversioihin en vielä uskaltanut kokeilla, kun sitä intiaanisokerin määrää pitää aina miettiä.

Maapähkinäbrowniet

200 g tummaa suklaata

150 g voita

2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl espressojauhetta (tai hienonnettua pikakahvia)

2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 rkl kaakaojauhetta

ripaus ruususuolaa

4 kananmunaa

2 dl suolattuja maapähkinöitä

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla noin 20 × 20 cm kokoinen neliövuoka (käytin säädettävää, suorakaiteen muotoista reunavuokaa ja sipaisin reunoihin rasvaa, jotta leivinpaperi pysyi kiinni).

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää seokseen sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja espressojauhe. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, ja suola. Lisää kananmunat yksitellen hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää kuivat ainekset taikinaan siivilän läpi ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kääntele joukkoon 1 1/2 dl maapähkinöitä. Rouhi loput maapähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle maapähkinärouhe.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä hieman mehevää taikinaa. Älä paista liikaa, jotta brownie ei kuivahda. Anna brownien jäähtyä vuoassa hetki ja nosta se sitten leivinpaperin avulla pöydälle. Anna jäähtyä haaleaksi, leikkaa brownien reunoista ohuet siivut pois ja leikkaa levy sitten neliöiksi. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kera.

Pähkinäinen versio menossa uuniin.

IMG_9149.jpg

Pähkinättömiä brownieseja.

IMG_9163.jpg

Niin suussasulavan hyvää, yksinkertaisesti ♥

P%C3%A4hkin%C3%A4brownies2.jpg