Nyt kun omenia on puut pullollaan, voi leipoa kaikenlaista omenaista hyvää. Halusin tehdä nyt ihan perusomenapiirakan. Löysin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta hyvältä vaikuttavan ohjeen. Ja maistettuani piirakkaa voin todeta, että olipas mehevää ja maut olivat kohdallaan! Juuri sellaista kuin olin toivonutkin.

Omenapiirakka

200 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl kardemummaa

1/2 dl maitoa

3-4 omenaa

Päälle

kanelia

sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ne (minä myös kuorin omenat). Aseta viipaleet pohjan päälle. Ripottele omenien päällehieman kanelia ja sokeria. Paista 22-asteisessa uunissa alatasolla 25-30 minuuttia.

Enää puuttuvat kaneli ja sokeri.

Menossa uuniin.

Valmis piirakka.