IMG_8242.jpg

Tein tällaiset kukkakengät (sekä kukkakoristeita) tuttavani tyttären ristiäiskakun koristeeksi. Toiveena oli tämäntapaiset kengät, jotka löytyvät Marsispossun blogista. Kaava oli minulle tuttu, koska olin tehnyt sellaiset jo kerran aiemmin. Ne kengät löytyvät täältä. Nyt tein kengistä vähän isommat, koska ne olivat pääosassa kakun päällä. Kuvallinen, helppo ohje kengille löytyy Marsispossun blogista täältä.

Pikkuiset kukkakengät

valkoista sokerimassaa

vaahtokarkin makuista kaulintamassaa

vaaleanpunaista pastaväriä

valkoisia nonparelleja

helmiäisen värisiä sokerikuulia

sokerikuorrutetta (tuubista)

Leikkaa paperista haluamasi kokoiset kenkien kaavat. Näiden kenkien pohjan pituus oli noin 7 1/2 cm. Sekoita sokerimassa ja kaulintamassa sekaisin ja kauli massa ohuehkoksi levyksi. Leikkaa kaavan avulla levystä ensin kenkien pohjat. Käännä kaava toiseen pohjaan käänteisesti, jotta saat kengät molemmille jaloille.

Kauli levyä hieman ohuemmaksi ja leikkaa kaavan avulla levystä kenkien pääliosat. Käännä kaava tälläkin kertaa käänteisesti toiseen osaan. Tikkaa kengänpäälliseen tikkaukset yläreunaa ja remmiä kiertämään. Käännä yksi päällinen kerrallaan ympäri ja sivele sokerikuorrutetta alareunaan, joka tulee vasten pohjakappaletta. Kietaise päälliset pohjakappaleiden ympärille vuorotellen. Päät menevät muutaman millin päällekkäin. Sipaise remmien päihin hieman sokerikuorrutetta ja kietaise se kiinni vastakkaiselle puolelle. Muotoile kenkien kärkiä pyöreähköiksi. Anna kenkien kuivua.

Kiinnitä pinsettejä apuna käyttäen valkoisia nonparelleja kenkien etureunan yläosaan. Värjää pieni pala massaa vaaleanpunaisella pastavärillä ja kauli se ohueksi levyksi. Paina siitä kukkamuoteilla kaksi isompaa ja kaksi pienempä kukkaa. Nosta kukkien terälehtiä vähän koholle ja anna kuivua. Kiinnitä isompiin kukkiin sokerikuorrutteella sokerihelmet ja pienempiin kukkiin valkoiset nonparellit. Kiinnitä isommat kukat kenkien etuosaan sokerikuorrutteella. Kiinnitä pienemmät kukat sokerikuorrutteella neppareiksi kenkien remmeihin. Kiinnitä vielä helmiäisen väriset sokerikuulat kukkakoristeiden ympärille.

Tein samalla koristeeksi myös tällaisia kukkia. Niitä oli valkoisia, hennon vaaleanpunaisia ja vähän tummemman vaaleanpunaisia. Tein myös pikkuruisia kukkia toisenlaisella muotilla, mutta niistä en nyt ottanut kuvaa. Sipaisin kukkiin vähän kimallejauhetta.

IMG_8241.jpg

IMG_8238.jpg

Kehno kuva, mutta tässä näkymä myös kenkien takaa.

Tytt%C3%B6keng%C3%A4t.jpg

IMG_8246.jpg

IMG_8231.jpg