Tein näitä pikkuisia muffinsseja poikani 3-vuotissynttäreille. Löysin ohjeen Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta. Ohjeessa mainittiin, että feta voisi olla kiva lisä pestomuffinsseille. Olin muutenkin ajatellut lisätä fetaa näihin ja se kyllä toi kivasti lisämakua. Ihanan meheviä ja maukkaita. Itse tykkäsin tosi paljon. Tein nämä nyt minimuffinssivuokiin, kun oli muutakin tarjottavaa.
Pesto-fetamuffinssit
(8 suurta, 16 normaalikokoista tai noin 40 minikokoista)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl (ruusu)suolaa
75 g voita
2 kananmunaa
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl maitoa
100 g fetajuustoa
1 dl juustoraastetta
1 dl vihreää pestoa (minulla meni noin 1/2 dl)
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sulata voi ja sekoita joukkoon kananmunat, turkkilainen jogurtti ja maito. Yhdistä molemmat seokset niin, että ne juuri ja juuri sekoittuvat. Sekoita joukkoon fetajuusto vähän murskattuna ja juustoraaste.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa muffinssivuokiin. Täytä vuoista noin 3/4. Paina öljytyllä sormella muffinssien keskelle kuoppa. Pursota pienestä pussista pestonokareet kuoppiin. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Pursotinpussin avulla taikinan saa helposti ja nopeasti vuokiin.
Kuopat valmiina pestolle.
Kiitos siskolle kauniista muffinssivuoista ♥
Kommentit