Tyttäreni yksi lempieläimistä on delfiini ja tein hänen synttäreilleen delfiinipikkuleipiä. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Kinuskikissan ohjeella marmoroituja pikkuleipiä ja päätin toteuttaa sen näissä. Olkoot nämä sitten vaikka tiikeridelfiinejä :) Ne voivat muuttaa asumaan Taikametsään siilien kavereiksi (tässä yksi Taikametsän asukas)! Siellä eläimet voivat olla minkälaisia vaan :)

Kinuskikissan ohje löytyy täältä. Siellä on hyvät kuvalliset ohjeet taikinan tekoon! Minulla tuli tällä ohjeella 37 kpl delfiinipikkuleipiä. Yhdistin taikinan loppurippeet ja leikkasin erilaisia paloja. Eipä mennyt taikinaa hukkaan.

Marmoroidut pikkuleivät

125 g voita tai margariinia

1 1/2 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe. Anna taikinoiden jähmettyä kulhoissaan jääkaapissa noin tunnin ajan.

Jauhota hyvin leivonta-alusta. Leivo molemmista taikinoista pitkät pötköt. Kierrä pötköt yhteen. Taita pötkö kahtia ja kierrä vielä molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Taputtele taikina tasaiseksi alustaa vasten. Varmista, että taikinan alla on tarpeeksi jauhoja, koska taikina on pehmeää ja helposti tarttuvaa. Jauhota hyvin myös kaulin. Kauli taikinasta pari milliä paksu levy. Ota muotilla kuvioita. Kasta muotti joka välissä jauhoihin, ettei se tartu taikinaan. Nosta pikkuleivät ohuen lastan tai palettiveitsen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Kiinnitin delfiineille vielä suklaasilmät sokerikuorrutteen avulla.