Herkut%20terassilla-normal.jpg

Pääsimme viime kuun alussa mieheni kanssa kahdestaan pienelle Rooman reissulle! Emme olleet käyneet siellä aiemmin ja varsinkin miehelläni on ollut jo pidempään unelmana päästä käymään siellä. Hän on ollut aina kiinnostunut Rooman historiasta. Ehdittiin koluta lyhyessä ajassa iso osa Rooman kaduista ja nähtävyyksistä. Jalat kärsivät mielettömästä kävelymäärästä ja kuumuus oli välillä uuvuttavaa, mutta se todellakin kannatti! On se silloin tällöin paikallaan päästä jonnekin ilman lapsia, nauttia rauhassa omasta ajasta ja rentoutua (no joo, jalat eivät rentoutuneet, mutta mieli rentoutui). Lapsillakin oli ollut hauskaa isovenhempien hoidossa :)

Tuo yläpuolella oleva kuva on otettu erään hotellin kattoterassilta, jonne menimme juomaan lasilliset Proseccoa. Lasillisten lisäksi saimme yllätykseksemme kivoja pikkunaposteltavia ♥

Mahtipontinen Vittorio Emanuele II:n monumentti ("kermakakku").

Kermakakku-normal.jpg

Forum Romanum. Siellä kierreltiin hirmuhelteessä jääkylmää vettä litkien ja maisemia ihaillen :)

IMG_4353-normal.jpg

IMG_4374-normal.jpg

Colosseum. Meillä oli onneksi etukäteen varatut liput ja pääsimme pitkän jonon ohi.

Colosseum-normal.jpg

IMG_4410-normal.jpg

Colosseum2-normal.jpg

Toisen päivän aamuna suuntasimme Vatikaaniin ja Pyhän Pietarin aukiolle. Pyhän Pietarin aukiolla selvittiin tosi lyhyellä jonolla, kun mentiin heti aamulla. Paria tuntia myöhemmin jono kiersi koko suuren aukion ympäri. Kävimme Pietarin kirkon kupolin huipulla. Kuljimme alkumatkan hissillä. Sitten lähdettiin kiipeämään 320 rappua kohti Pietarin kirkon kupolin huippua. Tässä kiipeäminen on puolivälissä. Päästiin ihailemaan kupolin taideteoksia sisältäpäin.

IMG_4532-normal.jpg

 Loppumetreillä porraskujat kapenivat kapenemistaan ja katto madaltui. Minulla oli helppoa (156,5 cm), mutta mieheni, 189 cm, joutui kiipeämään aika mutkalla :D

IMG_4538-normal.jpg

Perillä kupolin huipulla! Joka suuntaan upea näkymä. Pyhän Pietarin aukio, jonka reunat se huikea ihmisjono kiersi vähän myöhemmin.

IMG_4546-normal.jpg

Pietarin kirkon sisältä.

Pietarin%20kirkkoa-normal.jpg

Menimme tämän hotellin kattoterassille nauttimaan lasilliset Proseccoa (kuva ylimpänä) :)

IMG_4695-normal.jpg

Näkymiä kattoterassilta, jossa saimme olla kahden kesken :)

IMG_4698-normal.jpg

Houkuttelevia, mutta kalliita hedelmiä.

Hedelmi%C3%A4-normal.jpg

Tiber-joki. Isola Tiberina -saarelle menossa iltapalalle.

IMG_4472-normal.jpg

Upea Fontana di Trevi -suihkulähde oli valitettavasti juuri remontissa,  mutta Roomassa oli paljon muitakin isoja suohkulähteitä kuten tämä.

Suihkul%C3%A4hde-normal.jpg

Villa Borghesen puistossa iltakävelyllä. Sielläkin riitti käveltävää :)

IMG_4809-normal.jpg

Espanjalaisten portaiden lähettyvillä söimme superhyvää pizzaa!

IMG_4835-normal.jpg

Espanjalaiset portaat.

IMG_4797-normal.jpg

Kolmantena päivänä käväistiin hotellin lähellä olevassa pikkupuistossa. Siellä solisi hauska suihkulähde luonnonkalliolla. Tuosta pääsi kurkkimaan läpi :) Kävimme myös mm. hurjistuttavassa Luukryptassa.

IMG_4849-normal.jpg