Tein tyttäreni 2-vuotisjuhliin kaksi tällaista lohipirakkaa. Tein ne jo hyvissä ajoin pakkaseen ja juhlapäivänä nostin ne sulamaan ja lämmitin uunissa. Tykkään sellaisista leipomuksista, jotka voi tehdä hyvissä ajoin.

Reseptin löysin Kinuskikissalta täältä. Tein itse rahkavoitaikinan. Tuon rahkavoitaikinan ohjeen löysin Ei makeaa mahantäydeltä-blogista täältä. Kaulitsin sen verran ohueksi taikinan, että sain tehtyä kaksi piirakkaa. Niistäkin tuli ihan kunnon kokoiset. Paloja niistä tuli yhteensä 26.

Lohipiirakka muna-riisitäytteellä

Rahkavoitaikina

250 g margariinia

250 g maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulita.

Täyte

250 g lämminsavulohta

1 keitetty kananmuna

1 1/4 dl keitettyä riisiä

1/4 dl ruohosipulia

1/2 dl tilliä

1 prk kermaviiliä

Valkopippuria

Voiteluun kananmunaa

Koristeluun vajaa 1 torttutaikinalevy

Ota torttutaikinalevy sulamaan. Poista lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Paloittele se pieniksi paloiksi.

Keitä kananmuna kovaksi eli n. 8 minuuttia. Leikkaa se pieniksi paloiksi. Keitä riisi. Silppua ruohosipuli ja tilli. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja lisää sekaan valkopipuria.

Kaulitse rahkavoitaikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa se kahteen osaan (voi kaulia myös vähän paksummaksi ja tehdä yhden). Levitä täytettä taikinaosien toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli kanneksi. Nipistä reunat yhteen. Voitele munalla. Pistele reikiä pintaan.

Jos haluat koristella piirakkaa, ota torttutaikinalevystä haluamallasi muotilla paloja ja paina ne kevyesti piirakoiden pintaan. Minä käytin pientä kukkamuottia. Voitele koristeet myös munalla.

Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kun pinta on saanut kauniin kullanruskean värin, voi päälle laittaa loppuajaksi leivinpaperia pintaa suojaamaan.

Piirakat voi pakastaa.