Makaronilaatikkoa on tullut tehtyä todella monet kerrat. Yleensä teen sen niin, että keitän makaronin maustetussa vedessä, kuullotan erikseen pilkotun sipulin ja ruskistan ja maustan jauhelihan. Yhdistän ainekset ja lopuksi laitan munamaidon päälle. Joskus ripottelen vähän juustoraastetta pinnalle. Nyt löysin vähän erilaisen reseptin. Tämä resepti on juurikin mieluinen, koska se on helppo valmistaa. Kaikki tehdään samassa kattilassa ja munamaitoa ei tarvita. Säästyy tiskiä, aineksia ja vaivaa. Lisäksi tämä oli tosi maukasta!

Resepti on Idée Crème Bonjour II, jossa on juustoisia reseptejä ruoanlaittoon ja leivontaan. Tässä ohje miten itse tein.

Mieluinen lihamakaronilaatikko

400 g sarvimakaronia

1 sipuli

1 1/2 l vettä

2 tl (ruusu)suolaa

500 g paistijauhelihaa

200 g valkosipulituorejuustoa (laitoin 100 g ruohosipuli- ja 100 g kantarellituorejuustoa)

1/2 tl paprikamaustetta

ripaus jauhettua valkopippuria

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää makaronit ja sipulikuutiot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä makaronit lähes kypsiksi. Murustele jauheliha kiehuvaan makaroniseokseen ja hauduta viitisen minuuttia. Lisää tuorejuusto, paprikajauhe ja valkopippuri ja sekoita. Kaada koko kattilan sisältö voideltuun uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Tämä määrä riittää joko kahteen pienehköön uunivuokaan tai yhteen suurempaan (lasagne)vuokaan.

Ripottelin päälle vielä vähän juustoraastetta.