Tässä yksi arjen hyvistä ruoista. Äitini löysi ohjeen Project Mama-blogista täältä. Ohje on alunperin Safkaa-kirjasta. Kylmäsavulohen tilalle sopii hyvin myös lämminsavulohi. Silloin suolan määrää tarvitsee vaan säädellä eli suolaa kannattaa laittaa vähän enemmän.
Lohi-riisilaatikko
4 dl täysjyväriisiä tai ohraa
2 keitettyä kananmunaa
300 g kylmäsavulohta
noin 1 tl ruususuolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria maun mukaan
Munamaito
5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
1/2 tl ruususuolaa
ripaukset valko- ja mustapippuria
Pinnalle
voinokareita
Keitä riisi kypsäksi ja valuta keitinvesi pois. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa kylmäsavulohi sormenpään kokoisiksi paloiksi. Voitele iso uunivuoka (tai kaksi pienempää). Kaada vuokaan keitetty riisi/ohra, hienonnetut kananmunat ja paloiteltu lohi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään. Lisää suolaa ja pippuria ja kaada liemi vuokaan. Laita päälle voinokareita. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia.
Uunista tullut lohi-riisilaatikko.
Kommentit